تصمیم گیری درست با نرم افزار دستیار تصمیم گیری گزینه

​گزینه 

دستیار هوشمند تصمیم گیری

اهمیت تصمیمات (همه تصمیم ها مهم نیستند)

  لحظات تسویه حساب: کدام تصمیم‌ها واقعا مهم هستند؟ "هنگام حرکت در جاده زندگی با هزاران دوراهی روبه رو میشوید و تنها تعداد ناچیزی از آنها واقعا مهم هستند و آن همان لحظات تسویه حساب و لحظات حقیقت است." - ال لا كوكا  داستان مایک و تردید در تصمیم‌گیری مایک (متولد ۱۳۳۳) مدتها بود که به فکر خرید یک تلویزیون جدید بود. او تجربه تماشای فیلم و مسابقات ورزشی بر …
بیشتر بخوانید

تصمیم‌گیری آسان‌تر: غلبه بر چالش بده‌بستان (Trade-off) با گزینه

مواجهه با دوراهی‌های اجتناب‌ناپذیر در تصمیم‌گیری هر روز، با انبوهی از تصمیمات ریز و درشت مواجه‌ایم.  از انتخاب صبحانه تا انتخاب شغل، هر تصمیمی، ما را در معرض انتخاب‌های مختلف قرار می‌دهد.  اما در بسیاری از این انتخاب‌ها، با چالشی به نام بده‌بستان (Trade-off) یا همان مبادله روبرو می‌شویم. تصور کنید قصد خرید موبایل جدیدی را دارید. دو گزینه جذاب پیش روی شماست: اولی با رم کمتر اما دوربین فوق‌العاده، …
بیشتر بخوانید

سندروم "در اینجا اختراع نشده" (Not Invented Here)

  تصور کنید در یک اتاق فکر هستید، ایده‌های جدید مطرح می‌شوند و همه با شور و شوق در مورد آینده صحبت می‌کنند. اما ناگهان، کسی می‌گوید: "اینجا که این ایده جواب نمی‌دهد!"  آشنا به نظر می‌رسد؟ این همان سندروم "در اینجا اختراع نشده" (NIH) است؛ یک سد ذهنی که می‌تواند مانع پیشرفت و نوآوری در هر زمینه‌ای، از جمله تصمیم‌گیری شود.    "در اینجا اختراع نشده" چیست و چگونه …
بیشتر بخوانید

هنر تصمیم گیری هوشمندانه: تمرکز بر فرآیند نه نتایج

     هنر تصمیم گیری هوشمندانه: تمرکز بر فرآیند نه نتایج! همه ما در زندگی با تصمیم گیریهای ریز و درشت مواجه هستیم. از انتخاب یک رستوران برای شام گرفته تا انتخاب شغل و یا حتی شریک زندگی، همگی نیازمند تصمیم گیری درست و سنجیده هستند. اما سوال اینجاست که تصمیم گیری درستچیست؟ آیا تصمیم گیری درست صرفا به معنای رسیدن به نتیجه مطلوب است؟دام تمرکز بر نتایج در تصمیم …
بیشتر بخوانید

تئوری پشیمانی (Regret Theory)

  نظریه پشیمانی (Regret Theory) یکی از مفاهین کلیدی در علم اقتصاد و روانشناسی تصمیم‌گیری است که به بررسی تأثیر احساسات، به ویژه پشیمانی، بر فرآیندهای تصمیم‌گیری می‌پردازد. این نظریه نخستین بار توسط گراهام لومس و رابرت ساجدِن در سال 1982 مطرح شد و به چالش کشیدن نظریه‌های سنتی مطلوبیت که بر اساس رفتار منطقی انسان‌ها بنا شده بودند، آغاز کرد. تئوری پشیمانی به این ایده اشاره دارد که افراد …
بیشتر بخوانید