تصمیم گیری درست با نرم افزار دستیار تصمیم گیری گزینه

​گزینه 

دستیار هوشمند تصمیم گیری

توهم فرکانس یا پدیده "پدیده بادر-مینهوف"

  توهم فرکانس یا همان پدیده بادر-مینهوف، نوعی تعصب شناختی است که باعث می‌شود چیزی را بیش از حد واقعی مهم و تکراری تصور کنیم. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که ما به یک رویداد، کلمه یا مفهوم خاص بیشتر توجه می‌کنیم و آن را به دفعات بیشتری می‌بینیم. این پدیده به دلیل توجه انتخابی رخ می‌دهد، زیرا وقتی چشم ما به چیزی خاص دوخته شود، احتمالاً بیش از قبل …
بیشتر بخوانید

اثر حقیقت خیالی

اثر حقیقت خیالی راستگویی اثر حقیقت خیالی به تمایل به باور یک گزاره به سادگی به این دلیل که پردازش آن آسان‌تر است یا به این دلیل که چندین بار تکرار شده است، صرف نظر از محتوای حقیقت واقعی آن اشاره دارد. این بیانگر مواردی است که حقیقت ادراک شده از واقعیت منحرف می شود. شرط اول اثر حقیقت خیالی مبتنی بر یک مکانیزم منطقی است. هنگامی که مردم با …
بیشتر بخوانید

سوگیری توجه

  پدیده سوگیری توجه نشان میدهد‌ که چگونه افکار تکراری می‌توانند بر ادراک فرد تأثیر بگذارند. این به عوامل انتخابی اشاره دارد که توجه فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود که آنها اطلاعات خاصی را در اولویت قرار دهند در حالی که نادیده گرفتن یا کم اهمیت جلوه دادن احتمالات جایگزین. این تعصب میتواند‌ ناشی از قطار فکری موجود فرد یا باورهای قبلی باشد که ادراک آنها …
بیشتر بخوانید

بیا فالت بگیروم!

کمتر کسی رو میشه پیدا کرد که در مقابل جمله "بیا فالت بگیروم" از خودش مقاومت نشون بده و یا اینکه حداقل سالی یک بار که شده به بهانه شب یلدا و لحظه سال تحویل و تصمیم گیری های مختلف زندگی و غیره سراغ تفال نره. اما چرا این اتفاق میفته؟ بیاید با هم یه مقدار راجع بهش گپ بزنیم. ما از حافظ، فال می‌گیریم به امید اینکه در انتهای …
بیشتر بخوانید

آیا دست گرم حقیقت دارد؟ تاثیر شانس و مهارت در تصمیم‌گیری

      هر روز با تصمیم‌های گوناگونی روبرو هستیم. بعضی اوقات، پس از یک تصمیم درست، احساس می‌کنیم در اوج هستیم و می‌توانیم هر تصمیمی را به درستی اتخاذ کنیم. این احساس، به ویژه در ورزش و بازی‌های شانسی، به "دست گرم" معروف است. اما آیا "دست گرم" واقعیت دارد یا صرفا یک خطای شناختی است؟  دست گرم: واقعیت یا توهم؟ "دست گرم" به این باور اشاره دارد که …
بیشتر بخوانید